“It takes a village to raise a child”
Maar wat als dat dorp of de stad wordt gesloopt?

De voorstelling Huisraad is ontstaan in het kader van het project ´opvoeden is een gesprek´. Uitgebreide informatie over het project kunt u vinden op de website van stichting BMP: www.stichtingbmp.nl

De Theaterpraktijk organiseerde en modereerde een reeks gesprekken en creatieve bijeenkomsten met verschillende bewoners van Zuidwijk in Rotterdam. Op de basisschool Wereld op Zuid waren groepsgesprekken met de aanwezige moeders tijdens de koffieochtend. Tijdens de meidenklas op deze school spraken we over opvoeden. Een bewonersgroep kreeg een interviewtraining en interviewden  onder leiding van speler Ismail Erdurumus ouderen in de wijk en ook tijdens de ontbijtochtenden met de Vrouwen van de Velden werd gesproken over opvoeden en het leven van alledag: wie ben je als ouder? Hoe kijk je naar je kind? Wat neem je mee uit je eigen opvoeding en waarom? Hoe ga je om met straffen? Hoe bescherm je je kind? Maak je onderscheid tussen jongens en meiden in je opvoeding? Het resultaat van al deze gesprekken en bijeenkomsten: De voorstelling Huisraad.

“De buren van een flat in Zuidwijk hebben een hechte band. Ze passen op elkaars kinderen, zijn vrijwilliger bij speeltuin Jeugdveld en slaan de handen ineen voor een voetbalveldje voor de oudere kinderen. Maar dan blijkt dat hun flat wordt gesloopt. Ze moeten verplicht verhuizen. Wat neem je mee? En wat laat je achter?”